IT&C 9 Noiembrie 2007 00:27
La aproape un an dupa lansare, Windows Vista incepe sa fie adoptat masiv in companii, oficialii Microsoft asteptandu-se la un sezon de sarbatori reusit pentru noul sistem de operare.

Microsoft a comunicat recent rezultate trimestriale ce au depasit cele mai optimiste previziuni Wall Street, in principal datorita cererii in crestere pentru Vista.

Initial au existat rezerve in privinta adoptarii Vista. Primii cumparatori Windows Vista si-au exprimat nemultumirile pentru lipsa de compatibilitate cu dispozitivele si programele existente. Ulterior, Microsoft a dat curs cererilor producatorilor de PC-uri privind intarzierea tranzitiei la Vista si extinderii perioadei de vanzare a sistemului de operare anterior, Windows XP, pentru inca cinci luni, acesta fiind in continuare preferat de unii utilizatori.

Ciclul de upgrade Vista este subapreciat, considera dl. Charles Di Bona, analist in cadrul Bernstein Research, iar cererea Windows Vista Business va fi mai mare decat asteptarile pietei. Dl. Di Bona estimeaza o crestere a veniturilor Windows cu 15% in anul fiscal curent, care se va termina in iunie, superior previziunilor Microsoft care se asteapta la o crestere de 12-13%.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.