IT&C 9 Noiembrie 2007 14:31
Platforma YouTube, unde un elev finlandez anuntase ca are de gand sa deschida focul intr-un liceu, a reamintit ca nu face verificari de continut decat dupa publicare si doar daca utilizatorii ii semnaleaza nereguli, informeaza NewsIn.

YouTube, care gazduieste inregistrari video, nu le verifica inainte de a fi publicate, a declarat un purtator de cuvant contactat de AFP. "In fiecare minut, pe Youtube este postat continut cu o durata de sapte ore", a explicat acesta. "Insusi specificul retelei ar face aproape imposibila verificarea inainte de publicare".

YouTube "impartaseste durerea familiilor" afectate de incidentul soldat cu opt morti plus agresorul, a declarat purtatorul de cuvant.

Sub pseudonimul Sturmgeist89, elevul Pekka-Eric Auvinen in varsta de 18 de ani, a postat recent pe YouTube o inregistrare intitulata "Masacrul de la liceul Jokela, 7 noiembrie 2007".

"Am scos inregistrarea si am dezactivat contul utilizatorului", a subliniat YouTube care reminteste ca este "gazda si in niciun caz editor de continut". "Comunitatea YouTube este foarte activa in ceea ce priveste semnalarea continutul inadecvate sau ilegale", a adaugat purtatorul de cuvant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.