IT&C 7 Noiembrie 2007 16:17
Intrarea Google in segmentul telefoniei mobile va creste cererea pentru servicii de internet pe telefoanele mobile, insa rivalii Google spun ca miscarea companiei nu ii alarmeaza, informeaza NewsIn.

"Nu consideram aceasta miscare a companiei o amenintare", a spus un purtator de cuvant al Nokia, companie absenta de pe lista celor 30 de firme cu care Google va colabora pentru dezvoltarea unei platforme soft care sa faca internetul mult mai usor de utilizat de pe telefoanele mobile.

Purtatorul de cuvant al companiei UIQ, detinuta de producatorii de telefoane mobile Sony Ericsson si Motorola a declarat ca "acest lucru este in general bun pentru industrie".

Google a precizat de curand ca va lucra cu cativa dintre cei mai importanti jucatori de telecomunicatii, inclusiv T-Mobile, producatorul de chipuri Qualcomm si Motorola pentru a dezvolta o platforma de software numita "Android" pentru telefoanele mobile.

Analistii spun ca platforma ar putea insemna pentru Google un start bun pe piata reclamelor pe telefoane mobile, care a fost incetimita de lipsa unui acord asupra standardelor si designului terminalelor.

"Timp de noua ani am vazut probabil vreo duzina de noi platforme care au intrat pe piata si ne-au amenintat ca suntem atacati", a precizat directorul pentru strategii al companiei britanice Symbian, John Forsyth.

Nici Microsoft nu considera ca alianta Google ar reprezenta un perciol "Suna ca si cand ar strange un grup de oameni la un loc pentru a construi un telefon mobil, noi facem asta de cinci ani", a spus directorul de marketing al diviziei Windows Mobile de la Microsoft, Scott Horn. Microsoft estimeaza ca in anul fiscal care se incheie in iunie 2008 vor fi vandute 20 de milioane de telefoane ce utilizeaza sistemul de operare Windows Mobile, aproape dublu fata de anul fiscal incheiat.

"Ii luam in serios pe cei de la Google, dar noi suntem cei cu telefoane care deja exista, cu platforme care exista si cu o experienta importanta in domeniu", a spus John Forsyth de la Symbian, companie la care Nokia detine 48% din actiuni.

Google intentioneaza sa extinda pe piata de telefonie mobila gama de servicii de internet pe care le ofera prin browsere pe calculatoare. Compania a luat aceasta decizie din cauza problemelor legate de modelele telefoanelor si de standardele pentru software care au ingreunat folosirea internetului cu ajutorul telefonului mobil, comenteaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.