IT&C 6 Noiembrie 2007 01:33
AT&T, Verizon si Sprint poarta negocieri cu gigantul Google pentru posibilitatea de aplicatii si platforme publicitare pentru smartphone-ul pe care compania il va lansa, anunta editia electronica a cotidianului USA Today

Start in cursa dezvoltatorilor de software pentru productia G-Phone Oficialii Google spera sa reauseasca sa incite companiile producatoare de software sa dezvolte o gama noua de functionalitati disponibile intr-o arie mai larga, servicii care sa le ofere utilizatorilor de la pareri despre restaurantele din apropiere, pana la modalitati de a trimite instantaneu fotgrafii catre oricine din lista de contacte, scrie presa internationala.

Daca Google reuseste sa ii mobilizeze pe dezvoltatorii de software, posesorii de telefoane mobile vor putea transfera toate activitatile pe care le desfasoara pe web din fata calculatorului pe telefon. Este posibil ca telefoanele sa devina mai personalizate, cu ecrane care sa aiba continut adaptat, scrie Wall Street Journal. In acest fel utilizatorii vor avea acces mult mai usor la motorul de cautare dezvoltat de corporatia din Mountain View.

Oficialii Google au refuzat sa faca orice comentariu, dar presa internationala ii asteapta sa anunte formarea unei coalitii pentru dezvoltarea telefonului.

Telefonul creat de Google, asteptat sa apara pe piata in cateva luni, va fi echipat cu sistemul de operare Linux, va avea aplicatii Java si va favoriza fara indoiala aplicatiile si serviciile companiei mama, informeaza USA Today.

“Ceea ce este creat va fi foarte putin probabil usor de transportat catre Yahoo sau alti provideri”, considera Morgan Gillis, directorul executiv al fundatiei LiMo, un grup non-profit care sprijina utilizarea sistemelor de operare create pe baza Linux-ului in industria telefoanelor mobile. Acesta a declarat pentru presa internationala ca oficialii gigantului Google spera sa comercializeze telefonul in primavara anului viitor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.