IT&C 6 Noiembrie 2007 23:09
Compania vrea sa lanseze o platforma gratuita de dezvoltare a aplicatiilor pe mobil care include un sistem de operare.

Google si-a anuntat ieri planurile legate de strategia sa in domeniul telefoniei mobile. Cu toate ca anuntul oficial nu a fost facut pina la ora inchiderii editiei, surse apropiate companiei au facut citeva declaratii pentru „PC World“. Negociatorii Google au continuat, pe parcursul weekendului, sa construiasca acorduri cu operatori de telefonie mobila, cu producatori de telefoane mobile, dezvoltatori de software si furnizori de hardware.

Cu toate ca Google a refuzat timp de luni bune sa comenteze despre intrarea sa pe piata telefoniei mobile, sursele au declarat ca ar fi urmat sa fie anuntata o platforma open- source de dezvoltare pentru aplicatii mobile care va contine un set complet de componente. Printre acestea se afla un sistem de operare, un set de API-uri (interfata de programare a aplicatiilor), software intermediar care permite schimbul de informatii intre diferite sisteme de operare, o interfata de utilizare care poate fi personalizata si chiar si un browser mobil, spun sursele citate. Protocoalele standard pentru mesagerie instanta vor fi, de asemenea, suportate.

Platforma are ca scop sa simplifice procesul de creare si instalare de aplicatii mobile, astfel incit o aplicatie sa poata fi construita o singura data si sa fie compatibila cu mai multe telefoane mobile. Printre partenerii cu care a discutat Google se afla peste 30 de nume „foarte grele“ din industrie, incluzind Intel, Qualcomm, Broadcom, Nvidia, Sprint Nextel, T-Mobile, China Mobile, Telefonica, NTT DoCoMo, LG Electronics si HTC, au afirmat sursele.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.