IT&C 5 Noiembrie 2007 02:32
Piata romaneasca a cheltuit in acest an pe software si servicii 305 milioane de dolari. Solutiile IT nu au egalat inca piata hardware, asa cum s-a intamplat de ani buni in Ungaria.
Anul 2007 a fost si se pare ca va si ramane, din punctul de vedere al ritmului de crestere, anul cel mai bun in domeniul serviciilor IT de pe piata locala. Cheltuielile pentru astfel de servicii au crescut la 305 milioane de dolari, cu 25% peste nivelul de anul trecut. Insa, pentru urmatorii cinci ani se preconizeaza o crestere
medie de peste 18% a acestui segment de piata.

Calin Mirea, analist al firmei de cercetare International Data Corporation (IDC), a explicat ca situatia din acest an a fost influentata pozitiv de aderarea la UE, investitiile straine directe si dezvoltarea economica si de fondurile structurale si maturizarea sectorului. "Avand cateva avantaje importante - suprafata si localizare, apropierea culturala de vestul Europei si de Statele Unite, puternice abilitati tehnice si lingvistice -, Romania devine un competitor extrem de important in domeniul serviciilot IT si in acelasi timp o piata de desfacere foarte atractiva pentru jucatorii internationali", a declarat Calin Mirea.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.