IT&C 5 Noiembrie 2007 01:52
Un juriu format din nume sonore ale industriei online, in colaborare cu Asociatia IAB Romania, a desemnat castigatorii competitiilor Internetics 2007

Juriile specializate Web Graphic, Web Space si Web Promo i-au ales pe cei mai buni dintre participantii de anul acesta, stabilind pentru al saptelea an o ierarhie a online-ului romanesc. Web Graphic a premiat 100% designul site-urilor de promovare, dar si proiectele artistice online si site-urile experiment. Web Space a fost o competitie dedicata publisherilor online, prin categoriile de concurs dedicate site-urilor de informare, si furnizorilor de servicii online, precum servicii financiare, magazine online, rezervari si ticketing. Advertising-ul online si strategiile de marketing pentru online au fost jurizate si premiate in cadrul competitiei Web Promo. Lucrarea remarcata in cadrul Web Graphic si rasplatita de juriu cu premiul "Best of Show" a fost site-ul Babel Communications, realizat chiar de agentia Babel Communications

. In cadrul competitiei au mai fost acordate premiile "Internetics Icon" pentru site-uri experimente, site-uri Corporate, site-uri Produse de consum rapid si site-uri Divertisment si cultura. Juriul Web Space, competitie prezentata de Microsoft Romania, a fost prezidat de Ana Maria Bogdan, e-business consultant independent. Premiul "Publisherul Anului", acordat pentru prima data anul acesta in cadrul Internetics, a revenit MediaPro Interactiv, care a acumulat punctajul cel mai mare in cadrul competitiei. Pe locurile imediat urmatoare s-au clasat: Sanoma Hearst Romania, Grupul Realitatea Catavencu, Mediafax si Unlimited Sport Media.

Premiul Microsoft pentru Inovatie a fost acordat "Joobs.ro - joburi IT", iar cel pentru User Experience a revenit lucrarii "Vreau credit!". In cadrul "Web Promo", competitie prezentata de GTS Telecom, au fost acordate doua premii "Best of Show": "Campania Ziua Barbatului" si "Arata-le ca tu ai puterea".
Juriul, prezidat de Orlando Nicoara - director general MediaPro Interactiv, a acordat si premii "Internetics Icon" pentru site-uri de promovare, din mai multe domenii. Pe baza punctelor acumulate, Webstyler a fost desemnata Web Agentia Anului, urmata in clasament de iLeo, Ninespices, Green Pixel, Babel Communications, MRM Partners. Asociatia IAB Romania a acordat in cadrul Internetics 2007 si premiul special "Webvertiserul Anului" companiei Unilever.

Internetics 2007 a gazduit si o serie de seminarii care au avut loc in data de 31 octombrie si care i-au avut printre invitati si pe doi dintre membrii juriului Web Graphic - Paul Dawson, experience director Conchango, si Hartmut Kozok, managing partner Tribal DDB Hamburg.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.