IT&C 2 Noiembrie 2007 00:59
Grupul Apple a confirmat ca va limita de acum inainte vanzarea iPhone la doua aparate pentru fiecare client si ca nu va mai accepta plata in bani gheata in reprezentante, ci numai prin carte de credit, pentru a evita traficul si a pastra stocurile pentru perioada sarbatorilor, relateaza AFP.

Grupul a recunoscut recent ca din cele 1,4 milioane de aparate iPhone vandute in primele trei luni de la lansarea aparatului, pe 29 iunie, aproximativ 250.000 au fost deja decodate prin intermediul aplicatiilor pirat.

Noile telefoane touch screen iPhone, cu un design inovator, care permit navigarea pe internet si accesarea fiserelor de tip audio si video pot functiona si cu un alt operator telefonic decat AT&T, cu care Apple a incheiat un contract de exclusivitate in Statele Unite.

Decodarea permite utilizarea aparatului iPhone in orice retea GPS din afara Statelor Unite, ceea ce a dat nastere traficului cu aparate deblocate, destinate in principal Europei si Asiei, unde nu au fost inca puse in vanzare.

Apple a pus la punct de curand un program prin care telefoanele decodate deveneau inoperabile, insa hackerii au descoperit noi metode de deblocare.

Pe pagina de internet eBay, spre exemplu, sunt puse in licitatie sute de aparate iPhone decodate, la un pret de 500-600 dolari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.