IT&C 2 Noiembrie 2007 22:59
Dupa ce MySpace si Facebook s-au bucurat de monopol in ceea ce priveste retelele sociale online, Google Inc. da din nou lovitura: va deveni platforma deschisa
Agentiile de presa si fluxurile de stiri au inceput sa vuiasca miercuri seara, cind Google Inc. a anuntat ca, incepind de joi, va intra in functiune OpenSocial, care urmareste „raspindirea aplicatiilor sociale in retea“, dupa cum a declarat compania pentru Reuters. Altfel spus, programatorii vor putea realiza aplicatii pentru Orkut, reteaua sociala a Google, precum si pentru hi5, Friendster s.a.m.d. In spatele acestei mutari sta, in primul rind, succesul de care are parte Facebook, cea mai eficienta platforma deschisa care, de cind a apelat la aceasta strategie, a adus pe site mai bine de 5.000 de programe, multe dintre ele intrind in circuitul a milioane de utilizatori.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.