Romanii au ocazia sa primeasca la pachet un desktop sau un laptop, daca se aboneaza la Internet broadband de la Romtelecom

Ultimele statistici comunitare arata ca Romania se afla pe penultimul loc in Uniunea Europeana in privinta conexiunilor rapide la Internet, in sistem de banda larga (broadband). Comisia Europeana a aratat ca va lua masuri pentru imbunatatirea accesului la aceste servicii, dar Romtelecom s-a miscat mai rapid si ofera acum si mijloacele de utilizare - un desktop sau laptop la abonare.

Astfel, chiar daca numarul conexiunilor fixe la Internet broadband a crescut in 2006 cu 150% comparativ cu 2005, dupa cum a calculat cunoscuta companie de analiza de piata IDC, iata ca aproape de sfarsitul anului 2007, cu un procent de 6,6% de utilizare a internetului de mare viteza din totalul conexiunilor inregistrate in Romania, nu am reusit sa intrecem decat Bulgaria, care are un nivel de numai 5,7%. Insa, in ceea ce priveste Romania, nivelul scazut de conexiuni poate fi explicat nu atat printr-un un interes scazut al utilizatorilor nostri fata de viteze maxime, ci mai curand prin greutatea de a achizitiona echipamentele performante care sa permita utilizarea conexiunilor broadband.

Iata insa ca problema poate fi rezolvata intr-un mod neasteptat, mijloacele de utilizare - un desktop sau un laptop - fiind puse la dispozitie gratuit celor care vor sa detina un abonament la aceste servicii de banda larga de catre Romtelecom. Astfel, atat persoanele fizice, cat si companiile care se aboneaza la Internetul de banda larga ClickNet pana la sfarsitul lunii decembrie 2007 pot sa opteze pentru PC-uri tip desktop, respectiv laptop, oferite la pachet cu un abonament la ClickNet 3 Mbps, respectiv 6 Mbps, contractat pe o perioada de 3 ani. In plus, clientii primesc si o reducere de 20% din pretul de lista, pe toata durata contractului. Practic, clientii care aleg aceasta varianta pentru a se abona la ClickNet 3 Mbps vor primi un PC de tip desktop pentru care vor plati 20 euro/luna sau un laptop - la 39 euro/luna, pentru ClickNet 6 Mbps, tarife fara TVA. "Incurajam prin aceasta noua oferta utilizarea broadbandului oferit de Romtelecom si, mai mult, oferim si mijloacele prin care clientii se pot convinge de calitatea acestuia, a declarat Yorgos Ioannidis, CEO Romtelecom. Incercam astfel sa aducem, asa cum ne-am propus, broadbandul in fiecare casa.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.