Pentru iubitorii de arta sau pentru cei care studiaza picturile secolului al XV-lea, "Cina cea de taina" a lui da Vinci poate fi acum admirata sau studiata accesand www.haltadefinizione.com
Incepand de ieri, celebra opera a lui Leonardo da Vinci - "Cina cea de taina" din Biserica Santa Maria delle Grazie poate fi "vizitata" si pe internet nu numai la Milano. Autoritatile milaneze au ales sa ofere posibilitatea "vizitarii online" datorita numarului foarte mare de turisti care doresc sa vada una dintre cele mai importante capodopere ale culturii mondiale. Expunerea se realizeaza cu ajutorul a 16 miliarde de pixeli - imaginea devenind cea mai mare din spatiul virtual. Rezolutia extrem de mare va facilita si accesul cercetatorilor interesati de pictura secolului al XV-lea, acestia putand observa inclusiv liniile schitelor lui da Vinci care se afla sub stratul de culoare. "Se poate vedea acum cum a facut Leonardo pocalurile transparente, ceva care cu ochiul liber nu se poate observa", a declarat curatorul Alberto Artioli, citat de Associated Press. Expertul a mai explicat ca site-ul unde este expusa fotografia nu reprezinta numai un simplu instrument in momentul de fata, el putand deveni un real "document istoric" despre cum se expuneau picturile in anul 2007.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.