Microsoft Corp si-a modificat estimarile anuale si a anuntat joi o crestere trimestriala de 23% a profitului, crescand actiunile companiei cu 11%, analistii precizand faptul ca performanta se datoreaza vanzarilor robuste la produsele "Halo 3" si Vista

"Cresterea vanzarilor la Windows Vista s-a ridicat in sfarsit la nivelul asteptarilor", a declarat analistul senior al Fort Pitt Capital Group, Kim Caughey.

"Halo 3", ultima aplicatie in materie de jocuri video produsa de compania Microsoft, a inregistrat vanzari de peste 300 de milioane de dolari in prima saptamana a lunii septembrie.

Microsoft a depasit pana si estimarile analistilor de pe Wall Street, cu un profit net de 4,29 miliarde de dolari, sau 45 de centi pe actiune, inregistrat in primul trimestru fiscal, fata de 3,48 de miliarde de dolari, sau 35 de centi pe actiune, in aceeasi perioada din 2006.

Venitul a crescut cu 27% la 13,76 miliarde de dolari in intervalul iulie-septembrie.

Microsoft si-a crescut estimarile anuale privind vanzarile la aplicatiile Windows cu 12%-13%, fata de estimarile anterioare de 9%-10%.

Companiile de marketing, precum Gartner si IDC, au declarat ca livrarile de PC-uri la nivel global au crescut cu aproximativ 15% in trimestrul al treilea.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.