Piata de securitate a informatiei este impanzita cu produse mediocre din cauza ca utilizatorii sunt atrasi cu diverse povesti de succes si nu au suficiente informatii pentru a lua o decizie in cunostinta de cauza, avertizeaza un expert in securitate

Dl. Bruce Schneier, fondator si director tehnic al companiei BT Counterpane , a apreciat ca multe produse de securitate ofera doar o senzatie de siguranta si nu protejeaza sistemele. Vanzatorii aplicatiilor de securitate intentionat nu ofera o imagine reala asupra capabilitatilor produselor, avertizeaza acesta.

Tehnologiile de securitate a informatiei sunt un domeniu atat de complex incat decizia de cumparare se bazeaza pe presentimente si ponturi, situatie de care furnizorii profita din plin, punand in scena ceea ce dl. Schneier numeste o "piesa de teatru de securitate". Produsele vandute in acest mod de foarte multe ori nu se ridica la inaltimea asteptarilor sau protejeaza utilizatori de amenintati a caror gravitate este cu mult exagerata.

"Pentru fiecare furnizor cu un produs sau serviciu de buna calitate, exista cel putin unul care doreste doar sa castige usor niste bani inainte sa se trezeasca utilizatorii", a declarat dl Schneier inaintea delegatilor la conferinta de securitate RSA. "Problemele apar din cauza diferentelor dintre presentimente si realitate."


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.