Noul sistem de operare al Apple, Mac OS X 10.5, contine 300 de noutati si va fi lansat miine

Apple Inc. lanseaza miine noul sau sistem de operare, Mac OS X 10.5 - Leopard. Daca intentionati sa faceti un upgrade, inainte sa cheltuiti cei 129 de dolari pe care ii cere Apple, exista citeva lucruri pe care trebuie sa le cunoasteti. PC World a alcatuit un ghid care are drept scop sa va familiarizeze cu sistemul de operare si sa raspunda la intrebarile pe care le aveti despre Leopard.

Leopard (Panthera pardus) este atit numele unei feline de talie mare, cit si numele de cod pentru Mac OS X 10.5, ultimul dintr-o serie de sisteme de operare lansate de Apple, care alege pentru acestea nume din familia Felidae. Sistemul de operare din prezent, versiunea 10.4, este Tiger, care a fost precedat de Panther, Jaguar, Puma si Cheetah, in ordine inversa.

Leopard este prima lansare majora din aprilie 2005 si marcheaza, in acelasi timp, cea mai lunga perioada de timp scursa intre doua editii de cind face Apple Mac OS X. Apple spune ca are peste 300 de lucruri noi.

Ramine de vazut daca noul sistem poate rula pe calculatorul dumneavoastra. Apple a scos de pe lista computerelor care pot rula Leopard unele mai vechi, cerind cel putin un procesor PowerPC G4 la 867 MHz. Acest lucru inseamna ca PowerBook G4 la 800 MHz, iMac G4 la 800 MHz, iBook G4 tot la 800 MHz si altele de aceeasi virsta si „constitutie“ ies din cadru. Toate Mac-urile cu procesoare Intel si toate sistemele PowerPC G5 sint, in schimb, gata sa primeasca Leopard.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.