Una dintre cele mai interesante game de produse ale Nokia, formata din exclusivistele "internet tablet-uri", a ajuns deja la cea de-a treia generatie

Trebuie spus de la bun inceput ca, la fel ca predecesorii sai, N770 si N800, noul N810 nu este un telefon, ci un echipament de conectare la internet, de unde si denumirea de "internet tablet". Desi permite utilizatorului sa efectueze apeluri telefonice prin internet, precum si orice alta activitate legata de internet ce poate fi facuta de pe un computer, device-ului ii lipseste functionalitatea de telefon mobil - nu are SIM card si nu pot fi efectuate apeluri normale. Astfel, conexiunea la internet se realizeaza pe Wi-Fi sau prin intermediul unui telefon mobil cu Bluetooth.

Cu toate acestea, conform unor aprecieri postate pe site-urile specializate, atat cele romanesti, cat si cele straine, noul Nokia N810 - care si-a facut aparitia saptamana trecuta la San Diego, in California - face ca iPhone sa para un terminal vechi de cinci ani. Daca este asa sau nu doar consumatorii vor putea spune, insa cu certitudine noul echipament ii va cuceri pe cei care pun mai mare pret pe functionalitate decat pe moda, fara insa sa renunte la un design impresionant.

In acest sens, Nokia N810 este echipat cu acelasi touchscreen cu diagonala de 10,5 cm (sau 4,1") si rezolutie de 800 x 430 pixeli ca si predecesorul sau, ceea ce face ca acest device sa nu fie unul de dimensiuni mici (72x128x14 mm si greutate de 226 grame). Insa cea mai interesanta imbunatatire adusa este adaugarea unui modul GPS si a unui set de harti preinstalate. Alt lucru important - dotarea cu o tastatura QWERTY hardware care va usura introducerea de text.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.