Un chirurg american a descoperit o metoda prin care impatimitii jocurilor pe calculator cu batai si impuscaturi sa simta loviturile, injunghierile sau gloantele
Atacurile virtuale din jocuri se transforma in senzatii fizice, cu ajutorul unei veste speciale, pe care o poarta jucatorul. Cu alte cuvinte, jucatorii participa fizic la actiune. Vesta realizata de dr. Mark Ombrellaro foloseste aer presurizat si conexiunea la calculator sau la consola pe care se deruleaza jocul. Aceasta ii creeaza jucatorului senzatia ca este pe campul de lupta, participand activ, pentru ca el primeste “lovituri pneumatice”, exact in locurile in care este ranit personajul din joc. Vesta pneumatica se va comercializa in SUA incepand de luna viitoare si va costa aproximativ 190 de dolari. “A fost initial realizata ca dispozitiv medical”, a declarat Ombrellaro, care a adaugat ca vesta ar fi trebuit sa asigure examinarea prin internet a prizonierilor din inchisori, a batranilor, a celor din comunitatile locale sau a oamenilor din zone izolate. Exista si o versiune medicala a acestei veste, mult mai sofisticata, care le va permite medicilor sa examineze pacienti care se afla la distanta, din fata calculatorului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.