Producatorii de echipamente pentru industria de telecomunicatii par a fi intr-un impas: Ericsson a anuntat cresteri slabe ale profitul inregistrat in cel de-al treilea trimestru, Nokia Siemens Networks are pierderi, dar acestea sunt sub asteptari, iar Alcatel-Lucent cauta un plan de redresare, scrie Business Week

Producatorii mondiali de echipamente pentru telecom, in impas Consolidarile si parteneriatele care au avut loc in aceasta industrie (Alcatel a cumparat Lucent, Nokia a format un joint-venture cu Siemens, Ericsson a cumparat in 2006 compania Marconi) ar fi trebuit sa usureze competitia si sa sporeasca profiturile, insa investitorii inca mai asteapta.

Specialistii considera ca responsabilele pentru declinul producatorilor de echipamente telecom din trimestru al treilea ar putea fi problemele specifice, ca absorbirea companiilor integrate. Astfel la Nokia Siemens Networks au fost concediati aproximativ 2.300 de angajati de la inceputul primaverii, iar compania continua sa urmareasca reducerea costurilor. Investitorii sunt cu ochii pe Patricia Russo, directoarea Alcatel-Lucent, care trebuie sa prezinte pana la sfarsitul lunii un plan de restructurare care sa redreseze situatia financiara a companiei, dupa ce Alcatel-Lucent a primit al treilea avertisment de profitabilitate in luna septembrie.

Specialistii vad insa o problema mai complexa, deoarece a scazut cererea de echipamente de telecomunicatii in Vest. “Nu, nu este o problema a companiei, este problema pietei aici”, a declarat pentru presa straina Stephane Teral, analist pentru compania de consulatanta Infonetics Research.

Cei mai multi oameni din tarile nonemergente au deja un telefon mobil, asa ca sporirea vanzarilor prin adaugarea de clienti noi este destul de dificila. Serviciile noi in retelele wireless, ca televiziunea mobila (servicii de televiziune prin telefonul mobil) de exemplu, nu au inca succesul sperat. Desi veniturile proprietarilor de retele cresc, venitul mediu pe utilizator este asteptat sa scada de la 18 dolari in prezent pana la 16 dolari in 2011, potrivit companiei de consultanta Yankee Group.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.