Piata romaneasca pentru echipamente de videoconferinta se apropie de cinci milioane de euro. Clientii pentru aceste sisteme sunt in mare parte institutii publice.
De la scenarii de film SF la un business real, global de sisteme de videotelefonie si videoconferinte, tehnologia in domeniu nu a avut chiar asa de mult de asteptat. Mai mult, sistemele respective nu sunt privite ca niste mofturi, ci ca modalitati prin care o companie sau o institutie ajunge sa faca economii importante. In ce mod? Se renunta la deplasari costisitoare si se castiga timp. Iata ca sistemele de videoconferinte prind si in Romania, business-ul fiind aici inca intr-o faza incipienta, potrivit oficialilor Avitech, companie care detine 80% din piata locala pe acest segment de echipamente. “Piata romaneasca de echipamente pentru videoconferinte se afla undeva la patru-cinci milioane de euro”, a declarat ieri Andi Segal, IT System Integration manager Avitech.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.