Biroul Roman de Auditare al Tirajelor (BRAT) a lansat pe piata luni Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI), primul concurent serios al trafic.ro, serviciu de masurare a audientei pe Internet
Pina acum, trafic.ro era cel mai acceptat instrument de masurare a traficului pe Internet, insa este detinut de o companie privata, netBridge, care este, in acelasi timp, si jucator pe piata. Intre rezultatele oferite de cele doua instrumente exista diferente. Spre exemplu, la categoria Media, unele rezultate sint identice, altele difera usor, altele destul de puternic. In general, cifrele date de SATI sint mai mici decit cele ale trafic.ro, insa la unele publicatii diferentele sint uriase.

In cazul celor doua instrumente, pe baza diferentelor de raportare pot fi comparate numarul de vizite (pe orice perioada), numarul de afisari (pe orice perioada) si numarul de vizitatori unici. Acestia din urma pot fi comparati doar pe o zi sau pe o saptamina, intrucit trafic.ro ii numeste vizitatori unici pentru o zi si absolut unici pentru o saptamina (sint luati in calcul o singura data pentru respectiva perioada).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.