Cercetatorii Universitatii California-Riverside au publicat un studiu privind urmarirea utilizatorilor P2P de catre companiile ale caror produse sunt piratate. Concluzia: toti cei care folosesc retelele P2P transmit date permanent unor "falsi utilizatori" configurati de companiile media
Anirban Banerjee, Michalis Faloutsos si Laxmi Bhuyan au colectat peste 100GB de informatii TCP header la inceputul anului 2006 folosind un client special conceput. Scopul studiului a fost determinarea "riscului de a intalni un fals utilizator si de a fi actionat in instanta". Rezultatele studiului sunt prezentate in lucrarea "P2P: Is Big Brother Watching You?" .

In ultimii ani, comunitatile P2P au suspectat ca afiliati ai unor organizatii ca RIAA - Recording Industry Association of America sau MPAA - Motion Picture Association of America sunt prezenti in retelele P2P in incercarea de a identifica persoanele care sunt implicate in transferuri cu fisiere supuse legilor de copyright. Companii ca SafeNet (denumita anterior Media Sentry) sunt implicate in activitati de supraveghere, dovezile obtinute fiind folosite frecvent in procese (printre care si cel al d-nei Jammie Thomas, amendata cu 222.000 $).


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.