IT&C 9 Octombrie 2007 01:40
Piata europeana a serviciilor de televiziune prin Internet – IPTV – creste in fiecare an cu cate 100-200%.

Printre cele cateva mari orase in care este disponibila aceasta noua tehnologie se numara si Bucurestiul.
Preturile sunt insa mari: 100 de euro lunar pentru persoanele fizice si taxa de instalare de 150 de euro.

Serviciile de televiziune prin Internet Protocol, bazate pe asa-numita tehnologie IPTV, sunt cele care inregistreaza, in prezent, o evolutie cu adevarat spectaculoasa pe piata din Europa. Deocamdata acestea sunt disponibile in doar cateva orase ale lumii, printre care se numara si Bucurestiul.

Pentru ca oamenii sunt tot mai ocupati sau doresc sa acceseze servicii cat mai inovative in domeniul televiziunii, aceasta noua tehnologie de receptionare a semnalului TV, care permite furnizarea programelor selectate la cerere, cunoaste un ritm de crestere cuprins intre 100% si chiar 200%, atat in ceea ce priveste cifra de afaceri, cat si numarul de abonati. Astfel, piata serviciilor de IPTV din Europa a ajuns in prezent la valoarea de un miliard de euro si un numar de circa 5,6 milioane de utilizatori, iar pana la sfarsitul anului 2009 se estimeaza ca se vor inregistra aproximativ 8,7 milioane de utilizatori ai serviciului IPTV la nivel european.

Cea mai dezvoltata piata din regiune este cea din Franta, unde sunt prezenti 8 operatori, urmata de Spania, care numara 4 operatori, Germania si Italia, unde sunt prezenti cate 2 operatori, in timp ce Marea Britanie si Romania sunt pietele cele mai "tinere" pentru acest tip de servicii, unde opereaza cate un singur provider.
iNES le ofera consumatorilor romani aceste servicii, prin intermediul retelei proprii de fibra optica, utilizand o conexiune FTTH (Fiber-to-the-Home), incepand cu 1 octombrie 2005.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.