IT&C 4 Octombrie 2007 01:40
Clasamentul celor mai importante zece inovatii in domeniul masinilor, intocmit de „The Independent” si preluat de The Star.co.za, claseaza pe primele trei pozitii inventiile care contribuie la siguranta pasagerilor si a autovehiculului
Perna salvatoare. Airbagul, inventat in 1951, de americanul John W. Hetrick, a fost imbunatatit cu senzori pentru detectarea impactului. Inovatia a fost adoptata pentru prima data in 1967, de Chrysler. O serie experimentala de masini cu airbag a fost produsa de Ford in 1971, dar la soferi a ajuns abia in 1973, prin intermediul General Motors.

Centura de siguranta. Inventata in 1900 de George Cayley, centura a fost folosita pentru prima data de pilotul Adolphe Pegoud, primul care a zburat cu aeronava rasturnata, in 1913. Dupa expozitia auto de la New York (1958), centura devine un echipament standard al masinilor.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.