IT&C 4 Octombrie 2007 01:35
Un proiect european de cercetare urmareste sa reduca distanta care separa lumea artistica de cea inginereasca. Proiectul Touch and Design ar putea permite realizarea primelor sculpturi… virtuale
In materie de design, programele computerizate de tipul CAD (computer-aided design), care traduc intentia utilizatorului
intr-un model computerizat, de exemplu in arhitectura, sunt de mult folosite. Aspectul in privinta caruia artistii nu sunt de obicei increzatori intr-un computer este reprezentat de estetica: un computer este considerat prea rece si prea mecanic pentru a raspunde rigorilor estetice ale artistilor.

Proiectul Touch and Design urmareste sa le ofere artistilor functionalitatea informaticii si matematicii prin intermediul unei interfete manuale, la el lucrand opt parteneri industriali si academici din UE. Baza acestui proiect este tehnologia haptica, ce permite utilizatorului sa vada, dar si sa simta un obiect virtual generat de computer. Un brat robotic propaga in mana utilizatorului forte care simuleaza rezistenta la atingere si ofera senzatia unui obiect solid.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.