IT&C 1 Octombrie 2007 01:07
Monitorizarea circulatiei pe raza Capitalei va fi facuta in paralel cu introducerea retelei de fibra optica Netcity, de care se va ocupa Compania UTI Systems.
Firma privata si municipalitatea vor semna, pana pe 15 octombrie a.c., contractul privind realizarea retelei de fibra optica, proiectul avand o valoare de 202 milioane de euro.

Oferta pentru proiect (singura) a fost depusa in luna august de UTI Systems, impreuna cu subcontractorii Ericsson Romania, Alcatel Lucent si
Neotel, compania urmand sa suporte in intregime costurile de executie. "Banii vor fi asigurati in proportie de 25 la suta din surse proprii, diferenta fiind acoperita din imprumuturi contractate de companie. Lucrarile vor fi incheiate in termen de 36 de luni de la semnarea contractului, respectiv cate 18 luni pentru fiecare etapa a proiectului. Totodata, firma va plati anual municipalitatii redevente de 12 la suta din veniturile obtinute din exploatarea retelei", a spus Alexandru Radu, director executiv in cadrul Primariei Capitalei. Reteaua va fi concesionata catre UTI Systems pentru 49 de ani, perioada in care venitul mediu anual din exploatarea Netcity se va ridica la 35,49 milioane de euro. In intervalul 2008-2009, venitul mediu anual va atinge 13,36 milioane de euro, iar in urmatorii doi ani va depasi 26 milioane de euro.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.