IT&C 1 Octombrie 2007 22:37
Cel mai prestigios targ tehnic din Romania, TIB, isi deschide de maine portile la cea de-a 33-a editie, unde peste 1.000 de firme isi vor prezenta ofertele in patru saloane tematice: TOOLTECH, ELECTROTECH, METALTECH si FLUIDTECH
In aceeasi perioada cu TIB, (2-6 Octombrie 2007), in Complexul Expozitional ROMEXPO, pavilionul 2, AUTORITATEA NATIONALA PENTRU CERCETARE STIINTIFICA, in colaborare cu S.C. ROMEXPO S.A., organizeaza cea de-a
XI-a editie a Salonului International de Inventii, Cercetare Stiintifica si Tehnologii Noi „INVENTIKA-2007”.
Jurizarea inventiilor prezentate in salon va fi facuta de un juriu international, care va decide castigatorii premiilor oferite.
Pentru prima data la Salonul INVENTIKA 2007 se organizeaza o sectiune cu vanzare, destinata acelor inventii romanesti de succes, care se comercializeaza pe piata.
Pe perioada salonului, vor fi organizate o serie de conferinte, work-shopuri, mese rotunde si prezentari, gandite sa vina in sprijinul inventatorilor, pentru a putea sa isi faca cunoscute inventiile si sa realizeze acele contacte premergatoare incheierii de parteneriate.
SALONUL CERCETARII 2007 - Expozitia realizarilor cercetarii romanesti - are ca scop promovarea rezultatelor obtinute in cadrul programelor nationale de cercetare - dezvoltare, constituind totodata un prilej de a pune fata in fata cercetatorii si inventatorii cu reprezentantii mediului de afaceri, autoritatilor centrale, publicului de specialitate din tara si strainatate, devenind locul ideal de promovare a inteligentei tehnice romanesti in competitie internationala. In cadrul Salonului vor fi prezentate peste 1000 de produse si tehnologii noi obtinute in 98 de unitati de cercetare - dezvoltare (institute nationale de cercetare-dezvoltare, societati comerciale, universitati, institute ale academiei) ce se vor expune pe o suprafata de 2900mp. Pe durata desfasurarii expozitiei vor avea loc mese rotunde, seminarii, prezentarea activitatii desfasurate in institutele nationale de cercetare-dezvoltare si in cadrul entitatilor de inovare si transfer tehnologic, standuri de carte tehnico-stiintifica, o bursa a locurilor de munca in unitati de cercetare, un eveniment de tip brokeraj, prezentarea inventiilor premiate la salonul INVENTIKA 2007, Seara Inovarii (3 octombrie 2007, ora 18.00), Topul firmelor - 2006 din domeniul cercetare - dezvoltare si high - tech din municipiul Bucuresti.
Programul de vizitare al expozitiei este zilnic intre orele 10,00 si 18,00 si in ultima zi intre orele 10,00 si 16,00. Biletul de intrare costa 7 lei. Mai multe informatii pot fi gasite pe site-urile www.tib.ro si www.expoinventika.ro.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.