Muzica se vinde cel mai bine online, recuperand din pierderile industriei de vanzari offline. Televiziunea online are un viitor din ce in ce mai promitator, in timp ce descarcarile online de filme nu mai impresioneaza
Distributia online va fi in continuare dominata de industria muzicala. Aceasta piata a devenit deja un model pentru alte genuri de continut in privinta distributiei online, dupa ce numai in Marea Britanie s-au obtinut in acest sector venituri de 64,55 de milioane de euro in 2006. Pana in 2011, ScreenDigest preconizeaza ca 191 de milioane de piese si 21 de milioane de albume vor fi descarcate de pe internet, Marea Britanie atragandu-si venituri de 326,57 milioane de euro. Analistii sunt de parere ca aceasta crestere rapida a vanzarilor digitale de muzica reprezinta o vesta de salvare aruncata industriei muzicale, in conditiile in care declinul vanzarilor offline de muzica nu da semne ca s-ar putea opri, ramanand intrebarea daca mediul digital va reusi sa compenseze pierderile din acest domeniu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.