Politia Romana va inaugura in octombrie "Sistemul de Depistare a Copiilor Exploatati". Mai multe state europene vor sa creeze un sistem de filtrare a continutului pedofil online

De luna viitoare va fi utilizat si in Romania "Sistemul de Depistare a Copiilor Exploatati" (Child Exploitation Tracking System), dezvoltat de Microsoft pentru Politia Romana.

In momentul in care se raporteaza o agresiune, se introduc in baza de date toate informatiile oferite de victima, inclusiv locul in care s-a petrecut fapta respectiva, se fac asocieri intre cazuri. Se cauta orice informatie "asemanatoare", indiferent de zona geografica, folosindu-se aplicatia MapPoint dezvoltata de Microsoft.

Centrul electronic din Romania va fi "in retea" cu bazele de date CETS din alte tari. Sistemul a fost dezvoltat de Microsoft Canada. Totul a pornit de la un e-mail trimis de un politist canadian, Paul Gillespie, catre Bill Gates, in ianuarie 2003, in care ii cerea ajutorul directorului Microsoft in lupta contra pornografiei infantile.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.