Dupa esecul serviciului de internet in avion, Connexion by Boeing, liniile aeriene si companiile de IT incearca sa vina cu alte oferte. In 2008 vor fi disponibile noi servicii wireless la mii de kilometri inaltime
La fel ca in cazul GSM-ului in avioane, si internetul la "mare inaltime" trece prin tot felul de peripetii. Vorbitul la telefonul mobil in avion este inca in cautarea aprobarilor, iar testele par sa nu se mai termine, cel putin pe rutele europene, americane sau transatlantice. In ceea ce priveste internetul in avion, situatia e putin diferita. Serviciul Connexion by Boeing (internet wireless prin satelit) a fost disponibil cativa ani, fiind folosit de linii aeriene asiatice si arabe, de Lufthansa si multe altele. Totusi, la 31 decembrie 2006, serviciul Connexion a fost suspendat, considerandu-se ca nu are succesul asteptat. Diverse companii de IT, operatori aerieni continua colaborarile pentru a dezvolta noi solutii, inceputul lui 2008 putand readuce internetul broadband in cursele aeriene.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.