In replica la atacurile tot mai frecvente ale hackerilor chinezi si rusi, Fortele Aeriene Americane vor avea la Barksdale un centru de coordonare a conflictelor cibernetice
Fortele Aeriene Americane au creat un cyberdepartament pentru a face fata unor eventuale atacuri venite din spatiul virtual. Noua structura functioneaza in cadrul bazei aeriene de la Barksdale, statul Louisiana. Initiativa survine in conditiile in care, in luna iunie, Pentagonul a fost tinta hackerilor chinezi angajati de Armata de Eliberare a Poporului.
Departamentul de coordonare a luptei impotriva piratilor informatici, cu un statut provizoriu, a fost lansat marti, cu ocazia implinii a 60 de ani de existenta a Fortelor Aeriene Americane. Dupa un an, atributiile centrului vor fi preluate de primul comandament permanent al aviatiei militare consacrat protejarii spatiului cibernetic. Militarii americani si-au dat seama de potentialul noului "camp de lupta" inca de la sfarsitul anilor '90. France Presse noteaza ca mai multi militari au recunoscut ca au lansat atacuri electronice impotriva sarbilor in timpul bombardamentelor.
De atunci insa computerele Pentagonului si ale altor institutii importante din SUA au fost vizate de hackeri, mai ales chinezi si rusi. In plus, odata cu lansarea luptei impotriva terorismului, al-Qaida s-a folosit de internet pentru a pregati atacuri si pentru a recruta membri din diverse tari. Potrivit unui raport al armatei americane, China a inceput inca din 2005 sa integreze operatiunile informatice in cadrul structurilor militare, efectuand "numeroase atacuri impotriva retelelor de internet ale statelor inamice".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.