Pacatele semenilor nostri au ajuns sa fie postate, mai nou, pe Internet. Si culmea este ca unii dintre ei chiar spera sa-si gaseasca iertarea spovedindu-se on-line
Mai mult, sunt si preoti care ii incurajeaza pe credinciosi sa dea un dublu click pe "Dumnezeu", de unde se asteapta sa vina si iertarea pacatelor.
Asa ca dand un simplu click pe Internet poti sa ajungi la www.dumnezeu.com, www. spovedanii.com, www. sfintii-arhangheli.ro, poti sa ajungi sa dai acatiste on-line sau sa gasesti tonuri de apel cu imnuri religioase pentru telefonul mobil sau preoti pe forumuri de discutii care ii spovedesc "in direct" pe pacatosi. Pe un forum de discutii religioase, parintele Marian Istrati de la Parohia Ortodoxa Macin - Tulcea chiar da sfaturi celor care scriu on-line si isi marturisesc pacatele. Acesta ii invita pe cei pacatosi sa-si spuna orice problema. Asa se face ca sute de persoane i-au scris, marturisind tot felul de pacate, de la cele trupesti la cele spirituale. Femei care au recunoscut un avort sau barbati care au marturisit ca pacatuiesc nu numai cu mintea, dar mai ales cu trupul. La toate acestea, preotul are solutii si citate din Biblie, explicand pacatul si cerandu-le oamenilor sa se roage pentru a fi iertati de Dumnezeu. Este clar ca odata cu intrarea in UE pana si inaltele fete bisericesti vor sa tina pasul cu noile tehnologii moderne. Asa ca, de cateva luni incoace, constatam cu surprindere ca preotii de prin toate zonele tarii lanseaza idei dintre cele mai sugubete. Dupa ce am auzit ca in zona Iasului se urmareste infiintarea primei biserici on-line din Romania, mai zilele trecute am auzit ca la Biserica Sf. Nicolae din Constanta preotul paroh tine spovedaniile conform programarilor venite prin SMS. Ceilalti care vin la usa bisericii au de asteptat la coada pana se epuizeaza programarile. Infiintarea bisericii on-line presupune o pagina de Internet, care va prezenta o biserica crestin-ortodoxa virtuala, si la care oricine va putea sa intre sa se roage si sa se spovedeasca pe un serviciu de chat, la un preot autorizat.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.