Cu cateva saptamani in urma, cercetatorul de securitate Lawrence Baldwin a transmis un mesaj email urgent catre departamentul de combatere a abuzurilor din cadrul Optimum Online, o companie subsidiara a Cablevision, avertizand ca unul dintre clientii acestora este pe cale de a fi fraudat cu 60.000$

"Are un keylogger pe sistem . Aveti mai jos un log al infractorului care a primit deja datele inregistrate in timp ce victima accesa conturile sale de la Bank of America", se precizeaza in mesajul d-lui. Baldwin. "Se para ca are cam 60 de mii de dolari acolo, deci miza este mare. Puteti desemna pe cineva care sa ma sune pentru a intra in legatura cu acest client?"

Cablevision Systems Corporation este o companie de televiziune prin cablu din America, a cincea ca marime, oferind prin marca sa Optimum Online acces Internet de mare viteza, televiziune digitala, telefonie VoIP si acces wireless. Mesajul mail, transmis catre o persoana de contact si catre departamentul de combatere a abuzurilor din cadrul companiei, continea adresa IP a clientului si suficiente date pentru a sugera ca informatiile d-lui Baldwin privind existenta unui keylogger ar putea fi corecte.

Totusi, la mai mult de trei saptamani de la transmiterea mesajului, dl. Baldwin nu a primit niciun raspuns de la companie. Lipsa de implicare a acestora nu este o noutate, chiar in conditiile cresterii numarului de sisteme infectate si folosite pentru a trimite mesaje spam, pentru a lansa atacuri denial-of-service si pentru a raspandi malware in retelele celor mai mari furnizori de servicii Internet din lume.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.