In “Telecom Valley” din Scandinavia este loc si pentru studentii romani. Pentru inceput in vizita, mai tarziu pe urma inginerilor romani care lucreaza in orasul construit pentru cercetare si tehnologie.
Asezat intre Stockholm (capitala Scandinaviei) si vechiul centru universitar Uppsala, Kista Science City reprezinta astazi unul dintre cele mai puternice “laboratoare tehnologice” din lume. De la Aeroportul Arlanda, masina ajunge in 20 de minute in Kista. Legatura intre Wireless Valley (asa cum mai este numita Kista) si metropola suedeza este asigurata si de metrou, dupa opt statii iesi la suprafata in plin centru comercial. De fapt, Kista este o suburbie a Stockholmului, numarand astazi 120.000 de locuitori. Dintre acestia, 65.000 lucreaza in centrele tehnologice ale celor 520 de companii IT&C. Plimbandu-te pe stradute, vezi ca trotuarul separa cladiri Ericsson, Nokia, Intel, HP, Sun, Oracle, Novell, Motorola, Infineon, TeliaSonera, Fujitsu, Freescale etc. De asemenea, ingineri din toata lumea pot ajunge aici sa se perfectioneze; in momentul de fata peste 4.000 de persoane studiaza in acest oras. Pe de alta parte, gigantii IT&C dezvolta diverse programe educationale, studentii premiati putand ajunge in aceste centre pentru a face cunostinta cu mediul, aceasta fiind o alta metoda prin care ar putea sa-si asigure viitorii cercetatori. Dar cum viata este complexa, exista si situatii cand studentii premiati de o companie ajung sa fie angajati de un rival in domeniu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.