In 1987, in Marea Britanie, se facea primul apel telefonic intr-o retea GSM. Acum numarul utilizatorilor de celulare a atins 2,5 miliarde la nivel mondial
Prima data a fost automobilul, a urmat mai apoi televizorul. Azi nu ne mai putem imagina viata fara un telefon celular. Startul mobilitatii l-a dat pe 1 ianuarie 1985 Ernie Wise, care a realizat primul apel in reteaua Vodafone din Marea Britanie, insa abia doi ani mai tirziu, pe 7 septembrie 1987, 15 firme de telefonie mobila au semnat o conventie pentru infiintarea unor retele mobile, bazate pe sistemul GSM (Global System for Mobile), relateaza BBC News.

De atunci si pina in prezent nu s-a inregistrat nici un semn de recul, numarul de utilizatori a depasit constant predictiile, iar din ce in ce mai multe tari in curs de dezvoltare s-au inarmat cu noile gadgeturi. Din 1987 au trecut 12 ani pina s-a atins primul miliard de telefoane conectate la retea, insa in urmatoarele 30 de luni numarul acestora era deja dublu, arata cifrele GSM Association. „Aceste aparate au devenit absolut indispensabile“, apreciaza Robert Conway, seful GSM Association, care pune boomul pe seama telefoanelor tot mai ieftine si a retelelor mobile mult mai la indemina decit cele fixe.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.