Cu telefoane mobile foarte performante si cu o conexiune rapida la internet, utilizatorii pot naviga de oriunde nu au acces la un calculator

Aparitia "pe banda" a telefoanelor mobile performante cu aplicatii destinate navigarii pe Internet, serviciile dedicate oferite de operatorii mobili si viteze din ce in ce mai mari pentru navigare arata ca industria de telecomunicatii mobile pune mare accent pe accesul la internet.

Unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila din lume, NTT DoCoMo, se pregateste de pasul urmator in ceea ce priveste vitezele de transfer pentru internetul mobil si intentioneaza ca pana la sfarsitul anului viitor

sa introduca tehnologia WiMAX pe terminalele mobile. Pana acum compania a semnat un contract cu un provider de servicii internet in banda larga din Japonia, prin reteaua caruia urmeaza sa fie oferit serviciul, insa nu a inceput nici o discutie cu un producator de telefoane mobile in vederea realizarii unor aparate compatibile WiMAX. Insa terminalele nu vor fi tocmai o problema, deoarece Nokia, Samsung si Motorola lucreaza deja la elaborarea unor aparate compatibile cu noua tehnologie de navigare pe internet, producatorul finlandez precizand ca va lansa primul dispozitiv la jumatatea anului viitor. Anuntul japonezilor vine la numai cateva saptamani dupa ce compania americana Nextel a facut public faptul ca doreste sa le ofere clientilor sai conexiunea WiMAX in cursul anului 2008 si ca a discutat deja cu cativa producatori de telefoane mobile. Pana in prezent, nici o companie europeana nu a facut un anunt referitor la adoptarea serviciilor de ultima generatie, concentrandu-se pe 3G si 3,5G.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.