Imensul succes de care se bucura Apple cu al sau iPhone sau interesul in continua crestere pe care il suscita proiectul viitorului telefon al Google, GPhone, ii sileste pe producatorii traditionali de mobile sa-si reaseze din mers strategiile pentru a face fata cu succes acestei neasteptate concurente.
Cel mai bun exemplu in acest sens este incheierea parteneriatului dintre Microsoft si Nokia pentru furnizarea serviciilor Windows Live pe dispozitivele wireless ale cunoscutului producator finlandez. Unii
catalogheaza aceasta alianta ca fiind imprevizibila, ceea ce nu este chiar adevarat. Intentia a fost anuntata inca de la inceputul anului, la Congresul 3GSM de la Barcelona, alaturi de precizarea ca variantele de Windows Live pentru serviciile mobile vor fi disponibile atat pentru seriile Nokia 40 si 60, cat si pentru familia Motorola RAZR-SLVR, LG si Samsung. Dar era vorba numai despre utilizatorii din SUA si Marea Britanie. Acum a fost pusa in practica, dar intr-un mod diferit. Nu se spune nimic despre SUA, ci despre 11 tari din Europa si Orientul Mijlociu. Posesorii de aici ai aparatelor care folosesc platforma S60 au acces, chiar din aceasta saptamana, la servicii de top precum Hotmail, Windows Live Messenger, Windows Live Contacts si Windows Live Spaces, prin intermediul functiei de download. Iar telefoanele compatibile sunt Nokia N73, N76, N80 Internet Edition, N93i sau N95 - adica tocmai cele care sunt, si au fost pana acum - concurente directe ale celor care ruleaza in prezent sistemul de operare Windows Mobile.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.