IT&C 31 August 2007 02:09
Murdoch a anuntat in sfarsit numele website-ului care va sparge dominatia YouTube pe Internet. Noul site, denumit Hulu, se va lansa sub aripa protectoare a News Corporation, detinuta de mogulul media Rupert Murdoch si a rivalului NBC, informeaza cotidianul Guardian.

Murdoch contraataca YouTube cu Hulu Concurentul YouTube va purta numele Hulu, cele doua organizatii media declarand ca isi doreau un nume cat mai amuzant si sonor care sa cucereasca din prima vizitatorii. Site-ul va pune la dispozitia acestora episoade complete a popularelor emisiuni de televiziune preluate de pe NBC si reteaua Fox a News Corp, cel mai cunoscut fiind serialul longeviv The Simpsons.

Proiectul unui site video care va rivaliza cu YouTube a fost anuntat inca din luna martie, cunoscut mass-mediei ca fiind noul “YouTube killer”. Cei doi rivali, News Corp si NBC, au purtat un lung razboi litigios impotriva detinatorului YouTube, Google, pentru a a preveni aparitia neautorizata a clipurilor din emisiunile proprii pe site-ul video.

Desi bloggerii au cautat semnificatii ascunse denumirii Hulu, oficialii viitorului site au mizat pe sonoritatea numelui, care stabileste interactiunea imediata cu utilizatorii Internet. “Hulu este scurt, usor de pronuntat si foarte ritmat”, a declarat presedintele noului site video, Jason Kilar.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.