IT&C 30 August 2007 16:47
Dell propune utilizatorilor de calculatoare inlocuirea programului Microsoft Windows cu Linux. Astfel, masele vor avea acces gratuit la servicii mai rapide decat cele oferite de Windows, luptand totodata si mai eficient impotriva virusilor.

Noutatea pe care o aduce gigantul mondial Dell este ca in viitorul apropiat, orice persoana va putea beneficia de programul Linux, informeaza cotidianul englez The Independent.

Cele doua computere pentru care Dell a folosit noul sistem de operare Linux Ubuntu sunt desktop-ul 530 n si laptopul 6400n. Aceste computere sunt mai ieftine si pentru ca versiunea Linux este instalata gratuit. Totodata, printre facilitatile pe care le ofera Linux se numara si faptul ca acesta nu solicita hardul PC-ului la fel de mult ca Windows-ul. In acest fel, Dell propune obtinerea unor performante foarte bune cu un hardwer care este mai vechi sau mai ieftin.

Linux a fost creat in 1991 de catre Linus Torvalds, student in Helsinki. In 2003, Microsoft a pus acest program pe lista sa de concurenti care prezinta mare risc, iar decizia Dell de a inlocui Windows cu Linux confirma temerile celor de la Microsoft.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.