IT&C 27 August 2007 00:40
Americanul George Hotz "a spart" iPhone dupa 500 de ore de munca, ajutat de doi hackeri rusi.

George Hotz, un tanar de 17 ani din New Jersey, Statele Unite, a reusit sa decodeze complet iPhone, deschizand calea spre folosirea celebrului telefon si in alte retele decat cea in care este codat, AT&T, informeaza BBC News.

Hotz spune ca a pus la punct o procedura de decodare in zece pasi, care dureaza aproximativ doua ore si necesita cunostinte de programare, dar si de electronica fina, deoarece sunt necesare anumite mici suduri si modificari ale partii hardware (fizice) a aparatului.

El spera ca, pe viitor, terminalul sa poata fi decodat numai prin folosirea unui soft, fara a fi necesara si interventia asupra partii de hardware.

Adolescentul a reusit sa utilizeze toate facilitatile telefonului in reteaua de telefonie T-Mobile. Compania producatoare a telefonului, Apple, dar si operatorul in care acesta este codat, AT&T, nu au comentat informatiile.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.