IT&C 15 August 2007 23:54
Cotidianul va prezinta cele mai noi si mai performante console aparute pe piata romaneasca.

Jocurile video au ajuns la cea de-a saptea generatie. Marii producatori au introdus discuri „High Definition“, precum Blu-Ray sau HD-DVD, si folosesc miscari pentru ghidarea joystick-ului. La baza insa, o consola este un computer interactiv sau un echipament electronic care manipuleaza un semnal video emis de un televizor sau de un monitor. De altfel, termenul de consola a fost creat pentru a diferentia un simplu joc video de un computer personal care indeplineste si alte functii. Aceasta este formata in primul rind dintr-o comanda (un joystick) care permite utilizatorului sa interactioneze cu obiectele de pe ecran, o unitate centrala - care desemneaza practic hubul unde se conecteaza televizorul, joystick-ul si jocul si un mediu de stocare extern. Toate acestea fac din consola instrumentul preferat pentru impatimitii de jocuri, iar vinzarile nu se lasa asteptate.

Spre exemplu, din estimarile presedintelui Nintendo, Satoru Iwata, numai vinzarile modelului Wii ar putea atinge cifra-record de 100 de milioane de unitati, adica peste nivelul inregistrat de Sony cu al lor PlayStation 2. Aceasta ca sa nu mai vorbim de Sony, care, in primele doua zile de la lansarea PlayStation 3 in Marea Britanie, a avut vinzari de 147 milioane de euro.

Microsoft Xbox 360

Consola are un procesor IBM PowerPC 3.2 Ghz si procesor video ATI Xbox 360 la 500 Mhz, memorie 512 MB, memorie video 10 MB, hard disk de 20 GB upgradabil, unitate optica DVD-ROM 12xdual-layer, 3xUSB. Aparatul suporta pina la 4 controlere wireless. Conectori intrare/iesire sint Ethernet Port, controller port. Pret: 1280,4 lei cu TVA inclusa. Produsul poate fi cumparat de pe site-ul pcfun.ro.

Sony PlayStation Portable

Posesorii acestei console pot rula jocuri 3D cu o rezolutie video de inalta calitate, pot viziona file si poze si pot asculta muzica oriunde s-ar afla. PSP are un ecran LCD-TFT de 4,3“ si reda 16,7 milioane de culori la o rezolutie de 480*272. De asemenea, modelul foloseste ca mediu de stocare cel mai nou disc (UMD - Universal Media Disc) de capacitate 1,8 GB. Posibilitatile de conectare sint variate, incluzind locas Memory Stick DUO, USB 2.0, IR port si Wireless LAN. Consola are difuzoare intregrate pentru redare sunet Stereo si un pachet de accesorii complet (casti cu telecomanda, husa protectie, Memory Stick DUO 32 Mb, adaptor AC). Pret: 999 lei cu TVA inclusa. Produsul poate fi achizitionat de pe site-ul domo.ro


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.