IT&C 15 August 2007 23:38
Cercetatorii de securitate din Germania au inceput sa elimine de pe site-urile lor codurile exploit cu o saptamana in urma, incercand sa se conformeze cat mai rapid noii legi care interzice distribuirea de software care ar putea fi folosit pentru a compromite masurile de securitate ale computerelor.

Multi experti sunt de parere ca limbajul legii este foarte ambiguu, dar la o abordare ad litteram textul pare sa prevada ca distributia, vanzarea si posesia de instrumente de securitate cu care s-ar putea comite infractiuni cibernetice este ilegala.

Stefan Esser, expert in securitate PHP, a indepartat recent toate codurile exploit de pe site-ul sau dedicat Month of PHP Bugs . Desi este putin probabil ca un cercetator de securitate sa intre in atentia unui procuror pentru implicarea in astfel de proiecte, riscul este prea mare, a declarat Esser.

"Marea problema este ca legea nu este clar scrisa, si poate fi interpretata" apreciaza Esser pe blogul http://blog.php-security.org/ .


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.