IT&C 13 August 2007 23:58
O firma poloneza a creat primul sintetizator vocal care poate fi integrat intr-un sistem online si le poate comunica in limba romana diverse informatii utilizatorilor.
Cu un numar tot mai mare de utilizatori ce folosesc conexiuni de banda larga pentru a naviga pe Internet, site-urile care ofera diverse servicii comerciale pot apela fara grija la programe tip "rich media" - spre obtinerea unui un grad sporit de interactivitate pentru utilizatori. Una dintre solutiile care incepe sa fie tot mai folosita in strainatate este cea a unui personaj virtual (care arata ca un om... aproape real!) capabil chiar sa raspunda la intrebari introduse de la tastatura de catre utilizator. Acum, un astfel de personaj a invatat sa vorbeasca si limba romana.

Ivona este un "om virtual" care s-a nascut in urma cu trei ani in orasul Gdynia din nordul Poloniei, fiind un produs al unei firme infiintate de doi tineri studenti polonezi. Asa cum era si normal, Ivona a vorbit la inceput numai poloneza, invatand intre timp si engleza, iar acum este capabila sa se "converseze" si in limba romana. Ea poate citi dupa un text dat sau poate raspunde la o serie de intrebari predefinite de programatorii care folosesc aceasta aplicatie. Micha&; Kaszczuk, unul din fondatorii Ivosoftware, spune ca deocamdata varianta offline in limba romana este in lucru.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.