IT&C 10 August 2007 01:24
Ultima generatie de console aparute pe piata, Xbox 360, PlayStation 3 sau Wii, au ca numitori comuni posibilitatea de a se conecta la internet si cea de stocare, asa ca pe langa vanzarile de hardware si software, acestea genereaza venituri si din continutul online.
Internetul, sursa de venit in afacerea consolelor Utilizarea functiilor de conectare la internet de catre gameri creste oportunitatea de afaceri si fluxul de bani, considera Billy Pidgeon, analaist IDC, Program Manager pentru proiectul “Piata de Consum.”Acest sector emergent are un potential urias. Sa aduci gamerii online si sa-i ispitesti sa cheltuiasca pentru continut este crucial pentru vanzatori si pentru editori.”, a spus acesta.

Veniturile generate de jucatorii activi care folosesc console au inregistrat cea mai mare crestere din sector si nu vor determina doar viitorul succes al vanzatorilor de console ci si al partilor terte (generatori de continut), este de parere Pidgeon. Astfel veniturile obtinute strict de la consolele conectate va creste de la 981 milioane de dolari in 2007, pana la 10.5 miliarde in 2011, arata studiul IDC.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.