IT&C 8 August 2007 00:01
Preotii au pornit la salvarea pacatosilor din spatiul virtual.

Misionarii romano-catolici au primit recent, din partea Vaticanului, o sarcina pentru indeplinirea careia vor avea nevoie nu doar de Biblie sau de carti de rugaciuni, ci si de computere si internet. Asta pentru ca trebuie sa-i aduca pe calea cea buna pe cei care pacatuiesc in spatiul virtual Second Life.

„Dimensiunea erotica este foarte prezenta aici”, scrie profesorul universitar de teologie Antonio Spadaro in publicatia iezuita din Roma „La Civilta Cattolica”, agreata de Secretariatul de Stat al Vaticanului. Departe de constrangerile prezente in viata reala, cei peste 8.000.000 de locuitori din Second Life isi fac de cap in universul virtual.

Pacatele trupesti sunt la ordinea zilei, prostitutia este in floare, iar jocurile de noroc, drogurile si alcoolul atrag tot mai multe „oi ratacite”. Biserica Catolica a decis ca e timpul sa intervina, deoarece fenomenul nu mai poate fi ignorat, explica Antonio Spadaro.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.