IT&C 7 August 2007 00:07
Pentru ca echipamentele de buzunar sunt la mare cautare, intra in joc laptopurile de dimensiunea unui celular.
Succesul comercial al telefoanelor inteligente, dar si vanzarile bune ale asistentilor digitali (PDA) i-au convins pe producatorii de calculatoare ca este momentul sa lanseze laptopurile de buzunar, UMPC (ultra mobile PC), urmatoarea generatie de echipamente pentru angajatul care lucreaza pe teren si pentru managerul care trebuie sa ramana conectat la birou tot timpul.

Minilaptopurile au avantajul ca au sistem de operare complet, putand fi folosite exact la fel ca orice calculator. Fiind de mici dimensiuni, sunt mai usor de luat pe drum si pot fi manevrate mai comod in avion, tren, autobuz sau in oras la cafea. Au conectivitate WiFi, deci stiu sa navigheze pe Internet si sa primeasca e-mail-uri, iar aplicatiile sunt exact aceleasi ca pe calculatorul de la birou, deci nu sunt necesare instalari suplimentare si nici nu trebuie sa invatam cum se opereaza un echipament nou. Ecranele sunt relativ peste media telefoanelor, in general cu diagonala de peste 7 inci (17,78 centimetri). Procesoarele, in general Intel, dar exista si alternativa, se invart pe la 1 Ghz, iar tehnologia aleasa este cea care ofera consum redus de energie. Hard-discurile merg de la cativa GB pana la 60-80 GB, fiind folosite in general hard-discuri similare celor din playerele video/audio.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.