IT&C 1 August 2007 15:13
Convorbirile de pe telefonul mobil in Uniunea Europeana nu mai sunt un lux. Proiectul Comisiei Europene ce prevede scaderea cu pana la 70% a costurilor de roaming a intrat in vigoare noaptea trecuta.

Companiile de telefonie mobila trebuie sa ofere tarife de cel mult 49 de eurocenti pe minut pentru apelurile efectuate si 24 de eurocenti pentru apelurile primite pe telefonul mobil in strainatate, in celelalte tari ale Uniunii Europene.

De la 1 septembrie, companiile telefonice sunt obligate sa aplice eurotariful chiar daca clientii nu l-au solicitat in mod expres. Comisia Europeana a promis ca va monitoriza cu atentie si va mustra public companiile care nu ofera clientilor tarifele indicate.

Comisia estimeaza ca marea majoritate a companiilor vor respecta noile reguli, ea are insa in vizor unele companii din Romania, Franta, Belgia si Bulgaria care ar putea avea rezerve cu privire la noua lege a roamingului.

Clientii vor putea denunta companiile care nu ofera eurotariful si autoritatile nationale ar putea amenda aceste companii. Conform legii roamingului, costul apelurilor pe telefoane mobile in strainatate va scadea si mai mult in urmatorii doi ani.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.