IT&C 1 August 2007 13:12
Creatorul universului virtual Second Life, Linden Lab, a anuntat inchiderea tuturor cazinourilor din spatiul virtual precum si interzicerea tuturor jocurilor de noroc , informeaza Le Monde.

Societatea californiana a fost de acord cu legea americana care a interzis jocurile de noroc online, chiar daca milioanele de utilizatori ai Second Life, nu traiesc numai in Statele Unite. Linden Lab a mai anuntat ca va denunta el insusi persoanele care nu respecta regulile jocului sau in cazuri extreme, le va interzice accesul pe site.

Decizia de interzicere a jocurilor de noroc a intristat utilizatorii spatiului virtual Second Life deoarece afacerile din acest tip de jocuri se dovedeau a fi infloritoare. Unii utilizatori au folosit fie blogurile personale, fie forumurile pentru a-si exprima nemultumirea, in timp ce altii au declarat ca isi vor exprima nemultumirile in fata Congresului American.

Cativa internauti au sugerat ca solutia este scoaterea serverelor de sub legislatia americana. In ceea ce priveste proprietarii de cazinouri, acestia sunt ingrijorati pentru viitorul lor. Astfel, unii dintre ei au declarat ca vor organiza petitii in interiorul Second Life, altii, ca vor continua sa organizeze jocurile de noroc in mod clandestin. Cu toate acestea, ei se expun riscurilor de a fi descoperiti de catre Linden Lab, care controleaza intreg fluxul financiar al universului virtual in care acestia opereaza.

O alta problema cu care se confrunta managerul Second Life face referire la activitatile cu caracter sexual, in spatiul virtual. Practicile extrem de explicite si exagerate obliga compania Linden Lab sa revizuiasca in mod constant accesul pentru diferitele categorii de varsta, in functie de diversele legislatii internationale, mai informeaza Le Monde.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.