IT&C 31 Iulie 2007 00:19
Compania japoneza Olympus a anuntat dublarea profitului operational trimestrial si cresterea estimarilor anuale cu 12%, peste asteptarile pietei, citand vanzari solide la camere digitale si endoscoape, dar si deaprecierea yenului, conform declaratiilor oficialilor companiei.

Viitorul suna bine pentru Olympus Olympus, care concureaza pe piata camerelor digitale cu Sony si Canon, a raportat un profit operational de 31,1 miliarde yeni (191 milioane de euro) in trimestrul aprilie-iunie, comparativ cu rezultatul anterior de 17,4 miliarde de yeni (106 milioane de euro), depasind estimarile analistilor, in medie de 21,5 miliarde yeni (132 milioane de euro).

Divizia fotografica, incluzand camerele digitale, a contribuit la triplarea profitului operational pana la 14,8 miliarde yeni (91 milioane de euro), in timp ce unitatea medicala, care acopera segmentul endoscoapelor, a cunoscut o crestere de 44% in profitul operational, aducand 21,5 miliarde de yeni (132 milioane de euro).

Producatorii rivali de endoscoape, echipamente medicale sub forma de tub care permit atasarea unor camere de dimensiuni mici pentru examinarea organelor interne, sunt reprezentati de Fujifilm si Pentax.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.