IT&C 31 Iulie 2007 13:17
Cosmote Romania si societatea de brokeraj Vanguard au semnat un acord prin care clientii celor doua companii pot efectua tranzactii bursiere, folosind serviciul i-mode de pe telefonul mobil, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si la Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS), informeaza NewsIn.

Persoanele care au cont de investitii deschis la Vanguard pot urmari, prin i-mode, evolutia cotatiilor actiunilor listate la Bursa de Valori Bucuresti, ale contractelor futures si optiunilor listate la Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu si pot plasa ordine de cumparare si de vanzare. Clientii Cosmote pot utiliza noul serviciu prin accesarea paginii Vanguard, din categoriea finante banci a meniului i-mode.

“Tehnologia i-mode garanteaza ca astfel de aplicatii sunt usor accesibile si sigure, paginile fiind dimensionate special pentru a asigura o descarcare rapida si o utilizare simplificata”, a declarat directorul de dezvoltare produse si servicii, Cosmote Romania, Adrian Florea.

De asemenea, prin intermediul telefonului mobil, clientii pot tine evidenta in timp real a portofoliului, a activitatii si a ordinelor de tranzactionare aferente propriului cont si pot participa la discutiile gazduite de forumul Vanguard. Accesarea paginii Vanguard este gratuita, nu implica un abonament special pentru utilizatorii serviciului i-mode.

Serviciul i-mode poate fi activat printr-un sms gratuit si functioneaza numai prin telefoanele i-mode, care sunt comercializate in magazinele Cosmote, Germanos, Internity si distribuitorii Cosmote autorizati.
Serviciul i-mode, bazat pe o tehnologie japoneza inovatoare, a fost lansat in luna mai pe piata din Romania exclusiv de Cosmote. Serviciul permite utilizatorilor sa acceseze in timp real, prin intermediul telefonului mobil site-uri cu informatii diverse (stiri, sport, etc).

Reteaua de telefonie mobila Cosmote face parte din grupul elen OTE, care detine pachetul majoritar de actiuni si la compania de telecomunicatii Romtelecom. Cosmote a depasit in aprilie pragul de doua milioane de clienti in Romania. Cosmote Romania a ajuns la o cota de piata de circa 10% la finele primului trimestru al anului 2007, in urma unei cresteri a bazei de clienti, cu 633.420 de noi utilizatori.
Cosmote Romania a anuntat pentru primul trimestru venituri in crestere cu 350% fata de aceeasi perioada a anului anterior, peste estimarile initiale. Rezultatele financiare ale primului trimestru arata ca veniturile s-au ridicat la 27,4 milioane euro, in crestere fata de cele 6,1 milioane euro obtinute in perioada similara a anului trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.