IT&C 30 Iulie 2007 00:53
Ca urmare a intentiei UE de a "liberaliza accesul GSM", operatorii vor putea furniza servicii 3G si in benzile de 900 Mhz/1.800 Mhz. De asemenea, aceasta prevedere va permite operatorului Cosmote Romania sa ofere servicii 3G in una din aceste frecvente.
Saptamana trecuta, Comisia Europeana a propus deschiderea frecventelor radio alocate exclusiv serviciilor de telefonie mobila GSM pentru operatorii altor variante de comunicatii wireless, precum serviciile de generatia a treia (3G). Pentru piata romaneasca, acest lucru va permite operatorului Cosmote sa ofere servicii 3G in banda destinata pana in prezent doar GSM-ului (3G functioneaza pe 2.100 Mhz).

"Intrucat Cosmote este operator GSM, detinand o licenta de utilizare a frecventelor pentru furnizarea de retea si servicii GSM, atat in banda de 900 MHz, cat si de 1.800 MHz, acesta va putea beneficia de oportunitatea creata prin decizia Comisiei pentru a furniza servicii 3G", ne-a declarat Dan Georgescu, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei. "Nedobandirea de catre Cosmote a licentei 3G la ultima licitatie nu il impiedica pe operator sa furnizeze servicii 3G in benzile de 900 MHz si 1.800 MHz, acesta putandu-si exercita dreptul deja acordat de utilizare a frecventelor in benzile respective, in conditiile implementarii deciziei Comisiei Europene in tara noastra", a adaugat presedintele ANRCTI.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.