IT&C 26 Iulie 2007 01:39
Vanzarile pentru terminalul iPhone, lansat cu surle si trambite de Apple la sfarsitul lunii trecute, au fost, in primele doua zile de la aparitia pe piata, sub asteptari, scrie presa americana.

iPhone dezamageste investitorii AT&T, operatorul care are exclusivitate in vanzarea iPhone, a anuntat ca a activat 146.000 de terminale pe 29 si 30 iunie, mai putin decat asteptarile investitorilor care sperau sa se vanda peste 500.000 de celulare in acest interval. Stirea a intrerupt cresterea ferma pentru actiunile Apple, pretul acestora scazand cu 8,81 dolari (6,1%), pana la 134,89 dolari, cel mai abrupt declin din ianuarie.

Analistii au avertizat in privinta numarului de telefoane activate de AT&T, deoarece multi utilizatori au intampinat probleme la activare si nu s-au putut inregistra pentru cateva zile. Intarzierile din comenzile online, stocurile limitate de aparate din magazinele AT&T, si cumparatorii care au revandut telefoanele intr-un fel sau altul au amanat activarile terminalelor vandute la lansare pana luna aceasta , este de parere Benjamin Reitzes, analist la firma UBS Investement Research. Insa un raport al CIBC World Markets aparut marti arata ca, in ultimele 10 zile, cererea pentru terminale iPhone a scazut substantial datorita nemultumirii utilizatorilor fata de intarzierile cu care operatorul transfera datele in sistem.

Rick Lindner, CFO al companiei AT&T, a declarat intr-un interviu acordat presei americane despre terminalul de la Apple, ca “asteptarile au scapat de sub control cu putin timp inainte de lansare”.”Vanzarile continua sa se mentina ridicate in luna iulie, cu trafic in magazin peste nivelul istoric”, a mai spus Lindner.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.